Lune cognacjordbær med myntefløde

30 min
Lune cognacjordbær med myntefløde

Jordbær med fløde....det ved vi klæder hinanden godt. Her i en ny version med både cognac, mynte og pistacienødder.

Ingredienser

Myntefløde

¼ liter Piskefløde
2 spsk Finthakkede mynteblade
2 spsk Flormelis
25 g Smør
475 g Rensede jordbær
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1 dl Friskpresset citronsaft
¾ dl Cognac
25 g Grofthakkede saltede pistacienødder

Sådan gør du

Myntefløde

  • Pisk fløde, mynte og flormelis til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordbærrene i ca. 1 min. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog jordbærrene ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør forsigtigt af og til. Tilsæt cognac og smag til.
  • Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Fordel de stegte jordbær med den lune suppe i 4 små dybe tallerkener. Fordel lidt myntefløde og pistacienøddekernerne på de lune cognacjordbær og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server resten af flødeskummet til.

Tip

  • Cognac kan erstattes af rom eller anden spiritus.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8584 kJ / 2052 kcal

Næringsindhold pr. 100g

798 kJ / 191 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 2,7 % 1,3 g
Kulhydrat: 35,6 % 16,7 g
Fedt: 53,3 % 11,5 g
Alkohol: 8,4 % 1 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lune-cognacjordbar-med-mynteflode/