Lune pandebrød

Bedømmelse

(26 vurderinger)

1 timer

Et nemt og hurtigt og hurtigt brød, som varmes på panden. Det lune pandebrød, skal ikke hæve - bare direkte på panden og nyd den til salaten eller hovedretten.

Ingredienser

6 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 50 g rugmel (ca. 1 dl)
  • 2½ tsk bagepulver
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • ¼ liter mælk
  • 25 g smør - til bagning

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel i en skål (hold lidt hvedemel tilbage). Tilsæt mælk og slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter). Smelt lidt af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Bag de sidste dejplader på samme måde. Pak efterhånden brødene ind i alufolie så de holder sig varme og bløde. Server brødene lune.

Frysetip

Pandebrødene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Tip

Dejen kan også bruges til tynde, sprøde brød. Del dejen i 24 portioner og rul dem ud til meget tynde dejplader (ca. 14 cm i diameter). Læg dejpladerne på plader med bagepapir og pensl dem med ca. 50 g smeltet smør. Bag brødene øverst, i midten og nederst i ovnen i 12-15 min. ved 200° - varmluft. Server de lune, sprøde brød som snacks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 19 %

Print

Kilde: