Pandebrød med sorte løgfrø - Opskrifter - Arla

Pandebrød med sorte løgfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Nigellafrø har sin helt egen unikke smag og så er de virkelig dekorative.

Ingredienser

3 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 10 g gær
  • ¼ liter vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk solsikkeolie
  • 1 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 60 g durummel (ca. 1 dl)
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • ¼ tsk sorte løgfrø (jomfru i det grønne)

Pensling

  • vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner og rul dem ud med en kagerulle, til runde brød (ca. 20 cm i diameter). Lad brødene efterhæve på et stykke bagepair og tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. ½ time. Lad en pande (ca. 21 cm i diameter) blive varm - ca. 2 min. ved kraftig varme. Pensl et brød med vand og drys med løgfrø. Vend forsigtigt brødet over i panden og bag det ved jævn varme i ca. 7 min. Vend brødet og bag i yderligere ca. 7 min. Bag de sidste 2 brød på samme måde. Server brødene lune.

Tip

Brødene kan bages i ovnen, ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 6 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: