Pandebrød med sorte løgfrø

Pandebrød med sorte løgfrø

60+ min
Nigellafrø har sin helt egen unikke smag og så er de virkelig dekorative.

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner og rul dem ud med en kagerulle, til runde brød (ca. 20 cm i diameter). Lad brødene efterhæve på et stykke bagepair og tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. ½ time. Lad en pande (ca. 21 cm i diameter) blive varm - ca. 2 min. ved kraftig varme. Pensl et brød med vand og drys med løgfrø. Vend forsigtigt brødet over i panden og bag det ved jævn varme i ca. 7 min. Vend brødet og bag i yderligere ca. 7 min. Bag de sidste 2 brød på samme måde. Server brødene lune.
Tip
  • Brødene kan bages i ovnen, ca. 20 min. ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6323 kJ / 1511 kcal

Næringsindhold pr. 100g

911 kJ / 218 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 10,6 % 5,7 g
Kulhydrat: 83,4 % 44,7 g
Fedt: 6 % 1,5 g

Ingredienser

Gær
10 g
Vand - lillefingervarmt
¼ liter
Solsikkeolie
½ tsk
Sukker
1 spsk
Groft salt
1½ tsk
Durummel (ca. 1 dl)
60 g
Hvedemel (ca. 6 dl)
350 g
Sorte løgfrø (jomfru i det grønne)
¼ tsk
Pensling
Vand