Pandebrød med nigellafrø

1 time 5 min
Pandebrød med nigellafrø

Lækker og nem opskrift på hjemmelavet pandebrød med sorte nigellafrø. Frøene har sin helt egen unikke smag, og så er de virkelig dekorative.

Ingredienser

10 g Gær
¼ liter Vand - lillefingervarmt
1 spsk Olivenolie
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
60 g Durummel (ca. 1 dl)
350 g Hvedemel (ca. 6 dl)
1 tsk Nigellafrø (jomfru i det grønne)

Pensling

Vand

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 3 portioner og rul dem ud med en kagerulle, til runde brød (ca. 20 cm i diameter).
  • Lad brødene efterhæve på et stykke bagepair og tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. ½ time.
  • Lad en pande (ca. 21 cm i diameter) blive varm - ca. 2 min. ved kraftig varme. Pensl et brød med vand og drys med løgfrø.
  • Vend forsigtigt brødet over i panden og bag det ved jævn varme i ca. 7 min.
  • Vend brødet og bag i yderligere ca. 7 min. Bag de sidste 2 brød på samme måde.

Brødene kan bages i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Nigella kan erstattes af sorte eller hvide sesamfrø. Vil du gerne have fuldkorn i pandebrødene, så erstat durummelet og 50 g af hvedemelet med fuldkornsmel.

https://www.arla.dk/opskrifter/pandebrod-med-sorte-logfro/