Madbrød med rugmel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Madbrød med rugmel er både fedtfattigt og yderst velsmagende! Ud over rugmel indeholder brødet også lækre hirseflager og sesamfrø - prøv det!

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 40 g hirseflager (ca. 1 dl)
  • 50 g sesamfrø (ca. 1 dl)
  • 300 g rugmel (ca. 5½ dl)
  • 350 g hvedemel (ca. 5¾ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 2 runde brød (ca. 14 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Pensl med æg og rids 2 ringe i hvert brød. Bag brødene nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: