Madbrød med spelt
60+ min

Madbrød med spelt

Nem opskrift på dejlige madbrød med spelt. Brødende er fedtfattige og egner sig godt til både morgenbordet og mellemmåltidet.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Madbrød med spelt

Nem opskrift på dejlige madbrød med spelt. Brødende er fedtfattige og egner sig godt til både morgenbordet og mellemmåltidet.

19 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 75 g smør
  • ¾ liter mælk
  • 25 g gær
  • 1½ tsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 500 g sigtet speltmel
  • 700 g hvedemel

Pensling

  • vand

Pynt

  • ½ spsk groft salt
  • 1 spsk tørret rosmarin

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en stor skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Fordel dejen i 2 store skåle og dæk dem med fx låg. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 3 timer. Tag al dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 6 lige store boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir - læg dem, med ca. 2 cm"s afstand, så de danner et stort brød. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl det med vand og drys 3 af bollerne med en blanding af salt og rosmarin. Prik alle bollerne tæt med fx en kødnål og bag brødet midt i ovnen.

Tip

I stedet for sigtet speltmel kan man anvende andre typer sigtemel.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 22340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 16 %
Print