Madbrød
60+ min

Madbrød

Prøv en dejlig skive friskbagt brød, bagt med kærnemælk, som tilbehør til frokost eller aftensmad.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Madbrød

Prøv en dejlig skive friskbagt brød, bagt med kærnemælk, som tilbehør til frokost eller aftensmad.

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (3¾ dl)
  • 550 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.

Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl det med æg. Rids brødet og bag det nederst i ovnen. Sluk ovnen. Tag brødet ud af formen og sæt det tilbage i den slukkede ovn. Lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Tip

Halvdelen af hvedemelet kan udskiftes med fuldkornshvedemel.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
Print