Madbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Prøv en dejlig skive friskbagt brød, bagt med kærnemælk, som tilbehør til frokost eller aftensmad.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 25 g smør
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (3¾ dl)
  • 550 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.

Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl det med æg. Rids brødet og bag det nederst i ovnen. Sluk ovnen. Tag brødet ud af formen og sæt det tilbage i den slukkede ovn. Lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Tip

Halvdelen af hvedemelet kan udskiftes med fuldkornshvedemel.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: