Madbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Prøv en dejlig skive friskbagt brød, bagt med kærnemælk, som tilbehør til frokost eller aftensmad.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (3¾ dl)
  • 550 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.

Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl det med æg. Rids brødet og bag det nederst i ovnen. Sluk ovnen. Tag brødet ud af formen og sæt det tilbage i den slukkede ovn. Lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Tip

Halvdelen af hvedemelet kan udskiftes med fuldkornshvedemel.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: