En dejlig kage som er skøn at servere til eftermiddagskaffen. Squash, kamillesirup og mandelmel gør kagen dejlig svampet og tørrede kamilleblomster fylder den med skøn aroma.
Sådan gør du
Kom mandlerne i en hurtighakker og hak dem i ca. 1 min. til et fint mandelmel. Kom de tørrede kamilleblomster i en hurtighakker og hak dem i ca. 30 sekunder til de er blevet til fint pulver.
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hver til blandingen er lys og luftig. Vend hvedemel sammen med mandelmel, kamillepulver, bagepulver og salt og rør det i dejen. Vend til sidst squash i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen.
Kamillesirup
Hæld det kogende vand over de tørrede kamilleblomster og lad det trække i ca. 20 min. Sigt kamilleblomsterne fra, og hæld kamilleteen i en gryde. Tilsæt honning og lad væsken koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min - til en tynd sirup. Tag kagen ud og prik huller i overfladen med fx en strikkepind. Hæld langsomt den lune sirup ud over kagen og lad den køle af.