Mandelkage med squash og kamillesirup

Mandelkage med squash og kamillesirup

60+ min
En dejlig kage som er skøn at servere til eftermiddagskaffen. Squash, kamillesirup og mandelmel gør kagen dejlig svampet og tørrede kamilleblomster fylder den med skøn aroma.

Sådan gør du

  • Kom mandlerne i en hurtighakker og hak dem i ca. 1 min. til et fint mandelmel. Kom de tørrede kamilleblomster i en hurtighakker og hak dem i ca. 30 sekunder til de er blevet til fint pulver.
  • Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hver til blandingen er lys og luftig. Vend hvedemel sammen med mandelmel, kamillepulver, bagepulver og salt og rør det i dejen. Vend til sidst squash i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen.
Kamillesirup
  • Hæld det kogende vand over de tørrede kamilleblomster og lad det trække i ca. 20 min. Sigt kamilleblomsterne fra, og hæld kamilleteen i en gryde. Tilsæt honning og lad væsken koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min - til en tynd sirup. Tag kagen ud og prik huller i overfladen med fx en strikkepind. Hæld langsomt den lune sirup ud over kagen og lad den køle af.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 175° - varmluft.
Velbekomme!
Serveringsforslag

Server kagen med koldt flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11227 kJ / 2683 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1159 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 11 % 7,5 g
Kulhydrat: 34,7 % 23,6 g
Fedt: 54,3 % 17 g

Ingredienser

Mandler
200 g
Tørrede kamilleblomster
2 spsk
Blødt smør
50 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Æg
3
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g
Bagepulver
1 tsk
Nip fint salt
1
Fintrevet grøn squash (ca. 200 g)
½
Kamillesirup
Kogende vand
¾ dl
Tørrede kamilleblomster
1 spsk
Flydende honning
½ dl