Mandelkage

Mandelkage

60+ min
Fryseegnet
En dejlig, dejlig kage som efterhånden er blevet en klassisker. Kan både serveres på kagebordet og som dessert.

Sådan gør du

  • Skyl og hak mandlerne fint.
  • Rør smør og sukker sammen.
  • Del æggene og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør dejen godt ind imellem.
  • Bland fløde, rasp og mandler i.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Hæld den i en smurt, raspstrøet randform.
  • Bag mandelranden midt i ovnen ca. 1 time og 10 min. ved 170° - traditionel ovn
Hindbærsauce
  • Mos eller blend hindbærrene med sukker.
  • Hvis der anvendes købte frosne hindbær, bør de have et kort opkog før de blendes.
Fyld
  • Pisk fløden stiv og tilsæt framboise. Kom flødeskummet i randen og server hindbærsaucen til.

Framboise kan udelades. Overtræk kagen med chokolade og server den med frugter, fx henkogte pærer og softice.

Madelraden skal være helt kold inden den tages ud af formen.

Energiindhold for hele retten:

22468 kJ / 5370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1397 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 6,2 % 5,1 g
Kulhydrat: 34,8 % 28,6 g
Fedt: 58,4 % 22 g
Alkohol: 0,6 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

185 g Mandler (ca. 3 dl)
125 g Blødt smør
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
4 Æg
1 dl Piskefløde
75 g Rasp (ca. 1¾ dl)
Hindbærsauce
250 g Hindbær
85 g Sukker (ca. 1 dl)
Fyld
¼ liter Piskefløde
2 spsk Hedvin, fx framboise (hindbærbrændevin)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk