Mandelkage med squash og kamillesirup

Mandelkage med squash og kamillesirup

60+ min
En dejlig kage som er skøn at servere til eftermiddagskaffen. Squash, kamillesirup og mandelmel gør kagen dejlig svampet og tørrede kamilleblomster fylder den med skøn aroma.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 175° - varmluft.

  • Kom mandlerne i en hurtighakker og hak dem i ca. 1 min. til et fint mandelmel. Kom de tørrede kamilleblomster i en hurtighakker og hak dem i ca. 30 sekunder til de er blevet til fint pulver.
  • Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hver til blandingen er lys og luftig. Vend hvedemel sammen med mandelmel, kamillepulver, bagepulver og salt og rør det i dejen. Vend til sidst squash i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen.
Kamillesirup
  • Hæld det kogende vand over de tørrede kamilleblomster og lad det trække i ca. 20 min. Sigt kamilleblomsterne fra, og hæld kamilleteen i en gryde. Tilsæt honning og lad væsken koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min - til en tynd sirup. Tag kagen ud og prik huller i overfladen med fx en strikkepind. Hæld langsomt den lune sirup ud over kagen og lad den køle af.

Server kagen med koldt flødeskum.

Energiindhold for hele retten:

11366 kJ / 2717 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1161 kJ / 278 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 10,9 % 7,4 g
Kulhydrat: 35,5 % 24,2 g
Fedt: 53,6 % 16,8 g

Ingredienser

200 g Mandler
2 spsk Tørrede kamilleblomster
50 g Blødt smør
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
3 Æg
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 tsk Bagepulver
1 Nip fint salt
½ Fintrevet grøn squash (ca. 200 g)
Kamillesirup
¾ dl Kogende vand
1 spsk Tørrede kamilleblomster
½ dl Flydende honning