Marcipankage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Kage af gærdej med marcipan og citronskal og tilbehør af hindbær og fraiche.

Ingredienser

6 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 10 g gær
  • 1 spsk mælk
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)

Fyld

  • 100 g revet ren, rå marcipan

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • ½ spsk sukker

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og rul dem ud til runde plader - ca. 30 cm i diameter. Læg den ene dejplade på en bageplade med bagepapir.

Fyld

Fordel marcipanen på dejpladen (ikke helt ud til kanten) og læg den anden plade over. Rul pladernes kanter sammen mod midten (2 cm bred kant). Pensl med æg og drys med sukker. Bag den midt i ovnen. Server kagen lun.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: