Marengslagkage med kastanjeis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Kastanjepuré er ikke så almindelig i Danmark, men prøv det! Denne islagkage smager skønt!

Ingredienser

10 stykker pr. lagkage

Antal portioner

Marengsbunde

  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)

Kastanjeis

Pynt

  • mørke og lyse chokoladespåner

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengsbunde

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir. Fordel marengsen herpå og smør den ud så den fylder cirklen ud. Bag bundene én ad gangen midt i ovnen. Lad dem køle af på bageriste.

Kastanjeis

Pisk portvin, citronsaft, kastanjepuré og flormelis godt sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kastanjepuréen. Kom blandingen mellem og ovenpå de afkølede marengsbunde og frys marengslagkagen i 2-3 timer.

Ved serveringen

Pynt med chokoladespåner.

Bagetid

Ca. 35 min. 150°.

OBS

Kastanjepuré kan købes hos specialkøbmænd, evt. på internettet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: