Marinerede jordbær med lakridscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(66 vurderinger)

1 timer

En rigtig flot portionsanrettet dessert til buffetbordet - lakrids og jordbær i kombination er altså bare sagen!

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

Lakridscreme

Marinerede jordbær

  • 1 kg pillede, skyllede jordbær
  • 5½ spsk rørsukker
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 2 spsk meget finthakkede friske timianblade

Pynt

  • kviste af frisk timian

Sådan gør du

Sådan gør du

Lakridscreme

Rør knust lakrids og sukker sammen med fløden i en stor skål. Pisk fløden til en let skum. Vend limeskal i og stil lakridscremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Marinerede jordbær

Skær jordbærrene i kvarte og vend dem sammen med sukker, limesaft og timian. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Kom lakridscremen i 24 glas - ca. 3 spsk pr. glas. Fordel de marinerede jordbær med lage i glassene. Pynt med timiankviste og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: