Marinerede kartofler
9 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Skønt tilbehør til sommer. Brug de marinerede kartofler som et alternativ til kartoffelsalat som tilbehør til grillmad.
Ingredienser
Dagen før
|
250 g
Tørrede kikærter
|
|
|---|---|
|
2½ liter
Vand - til udblødning
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|---|
Marinerede kartofler
|
750 g
Små, faste kartofler
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ dl
Rapsolie
|
|
|
1 dl
Vand
|
|
|
¾ dl
Hakket persille
|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Marinerede kartofler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte de tørrede kikærter ud med dem fra dåse. Du skal bruge 2 dåser a ca. 400 g – skyl kikærterne godt før brug. Server de marinerede kartofler sammen med fx lammekoteletter, salatost og en grøn salat.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
169 kJ / 40 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 1,5 g |
| Fedt: | 1,4 g |
| Kulhydrat: | 5,4 g |