Marinerede kartofler

9 timer
Arbejdstid: 30 min
Marinerede kartofler

Skønt tilbehør til sommer. Brug de marinerede kartofler som et alternativ til kartoffelsalat som tilbehør til grillmad.

Ingredienser

Dagen før

250 g Tørrede kikærter
2½ liter Vand - til udblødning
1 liter Grøntsagsbouillon

Marinerede kartofler

750 g Små, faste kartofler
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Rapsolie
1 dl Vand
¾ dl Hakket persille

Sådan gør du

Dagen før

  • Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål.
  • Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

På dagen

  • Hæld de udblødte kikærter i en sigte, brus over med koldt vand og kog dem i grøntsagsbouillon i ca. ½ time, eller til de er møre.
  • Lad kikærterne dryppe af i en sigte.

Marinerede kartofler

  • Kog kartoflerne og pil dem.
  • Skær kartoflerne i skiver, mens de er varme og læg dem i et fladt fad sammen med de kogte kikærter.
  • Rør imens citronsaft, salt og peber sammen.
  • Pisk olien i lidt efter lidt.
  • Pisk vandet i og tilsæt persille.
  • Hæld marinaden over kartofler og kikærter og server dem lune.

Du kan skifte de tørrede kikærter ud med dem fra dåse. Du skal bruge 2 dåser a ca. 400 g – skyl kikærterne godt før brug. Server de marinerede kartofler sammen med fx lammekoteletter, salatost og en grøn salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7857 kJ / 1878 kcal

Næringsindhold pr. 100g

167 kJ / 40 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,8 % 1,5 g
Kulhydrat: 54,5 % 5,4 g
Fedt: 30,7 % 1,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/marinerede-kartofler/