Marinerede rabarber med mynteflødeskum og crumble
En frisk og skøn rabarberdessert hvor de syrlige rabarber møder det søde mynteflødeskum, og hvor det bløde flødeskum får kontrast af den sprøde crumble. De marinerede rabarber er mere sprøde end en rabarberkompot - men ikke rå. Desserten skal serveres iskold og er helt perfekt til afslutningen på en grillaften en lun sommerdag.
Ingredienser
Marinerede rabarber
|
½ liter
Vand
|
|
|---|---|
|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
|
300 g
Rabarber i ½ cm skiver
|
Mynteflødeskum
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Sukker
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
3 spsk
Finthakkede mynteblade
|
Crumble
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sukker
|
|
|
50 g
Smør
|
Pynt
|
Mynteblade
|
|---|
Sådan gør du
Marinerede rabarber
Mynteflødeskum
Crumble
Anretning og pynt
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan forberede både de marinerede rabarber, mynteflødeskum og crumble i god til. Pisk blot flødeskummet op lige inden anretningen. Du kan supplere de marinerede rabarber med tilsætning af friske jordbær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
685 kJ / 164 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 1 g |
| Fedt: | 9,5 g |
| Kulhydrat: | 18,6 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.