Marineret andebryst og lun rødkål
60+ min

Marineret andebryst og lun rødkål

Andebryst smager rigtig dejligt og er et godt alternativ til helstegt and, hvis det skal gå hurtigt eller man ikke er så mange.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret andebryst og lun rødkål

Andebryst smager rigtig dejligt og er et godt alternativ til helstegt and, hvis det skal gå hurtigt eller man ikke er så mange.

Antal portioner

Marineret andebryst

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 40 korianderfrø
  • 20 hele sorte peberkorn
  • 8 hele nelliker
  • ½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk andefedt fra "flæskesværene"
  • ½ tsk groft salt

Appelsinsauce

Lun rødkål

  • 600 g rødkål i tynde, korte strimler
  • 2 liter kogende vand
  • 2 spsk andefedt fra "flæskesværene"
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk sukker
  • 1¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Marineret andebryst

Fjern eventuelle rester af fjer. Tag derefter skindene af de 2 stykker andebryst (gem skindene). Knus korianderfrø, peberkorn og nelliker - evt. i en morter. Kom krydderierne i en plastikpose egnet til madvarer sammen med appelsinskal og -saft. Kom de 2 stykker andebryst i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. ½ time.

Skær skindet i ca. ½ cm tynde strimler. Rist dem i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme ca. 10 min. eller til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke fedtsugende papir og drys dem med salt. Gem andefedtet.

Tag kødet op af marinaden (gem den) og dup det tørt. Kom andefedt i sauterpanden og varm det op. Brun de 2 stykker andebryst i det varme fedt ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag andebryststykkerne af panden og drys med salt. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Appelsinsauce

Kom imens marinaden i en gryde og kog marinaden ved jævn varme i ca. 6 min. eller til der er ca. ½ dl. Tilsæt saucen og salt. Bring saucen i kog og tilsæt eventuel sky fra andebryststykkerne. Smag til.

Lun rødkål

Kom rødkålen i en skål og hæld kogende vand over. Lad kålen blive i vandet i ca. 1 min. Hæld vandet fra og brus kålen over med koldt vand. Lad den dryppe af i en sigte. Kom andefedt i sauterpanden. Svits rødkålen ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt appelsinsaft, sukker, salt og peber. Varm kålen igennem og smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde, skrå skiver og anret dem på et varmt fad. Pynt med "andeflæskesværene". Server appelsinsauce og den lune rødkål til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Til denne ret med and vil en fyldig, fløjlsbløde rødvin fra Chateauneuf-du-Pape være helt perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til and