Marineret frugt med sprødt skum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

45 min

Uhyre enkelt dessert med pærer, kiwi, druer og basilikum og tilbehør af flødeskum rørt op med knuste krydrede småkager.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk grofthakkede friske basilikumblade
  • 2 pærer i mindre stykker, fx conference (ca. 250 g)
  • 2 kiwifrugter i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 150 g stenfri, grønne vindruer i halve

Sprødt skum

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør sukker, limeskal og saft sammen. Vend pærerne heri sammen med kiwi og vindruer. Lad frugten marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Pisk fløden til et meget let skum. Hak småkagerne groft med en kniv - eller knus dem i en plasticpose (egnet til madvarer). Vend forsigtigt de knuste småkager i flødeskummet. Server straks sammen med de marinerede frugter.

Tip

Det er vigtigt at småkagerne vendes i flødeskummet lige inden serveringen - ellers bliver småkagerne bløde.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: