Marineret frugt med sprødt skum

Bedømmelse

(12 vurderinger)

45 min

Uhyre enkelt dessert med pærer, kiwi, druer og basilikum og tilbehør af flødeskum rørt op med knuste krydrede småkager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk grofthakkede friske basilikumblade
  • 2 pærer i mindre stykker, fx conference (ca. 250 g)
  • 2 kiwifrugter i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 150 g stenfri, grønne vindruer i halve

Sprødt skum

Pynt

  • friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør sukker, limeskal og saft sammen. Vend pærerne heri sammen med kiwi og vindruer. Lad frugten marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Pisk fløden til et meget let skum. Hak småkagerne groft med en kniv - eller knus dem i en plasticpose (egnet til madvarer). Vend forsigtigt de knuste småkager i flødeskummet. Server straks sammen med de marinerede frugter.

Tip

Det er vigtigt at småkagerne vendes i flødeskummet lige inden serveringen - ellers bliver småkagerne bløde.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde: