Marineret mørbrad i ovn og stegte kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(276 vurderinger)

1 timer

Et fuldendt måltid med masser af smagskomponenter. Marineret svinemørbrad i ovn med stegte kartofler er perfekt til en lækker weekendmiddag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Marineret mørbrad

  • 1 spsk brun farin
  • 4 spsk sojasauce
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 svinemørbrad (ca. 400 g)

Stegte kartofler

  • 1 kg små faste kartofler, fx nix pille
  • 1 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 2 spsk grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1 tsk groft salt

Chilidressing

Tilbehør

  • 300 g dampet broccoli
  • 300 g dampede grønne bønner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret mørbrad

  1. Bland farin, sojasauce, hvidløg og chilipeber i en plasticpose egnet til madvarer.
  2. Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden. Kom mørbraden i marinaden, luk posen og læg den i køleskabet i ca. ½ time.

Stegte kartofler

  1. Vask imens kartoflerne og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  2. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og nødder og vend godt rundt - til smørret er smeltet. Kom kartoflerne i en lille bradepande og drys dem med halvdelen af saltet.
  3. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys den med resten af saltet. Steg kartofler og kød midt i ovnen.
  4. Tag kødet ud efter ca. 15 min. - eller når centrumstemperaturen er ca. 55° - hold kødet varmt.
  5. Vend rundt i kartoflerne og lad dem stege færdige.

Chilidressing

  1. Vend fraiche, chilisauce og salt sammen. Smag til.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Kartofler og kød kan steges på grillen - brug evt. indirekte varme.

Tips

I stedet for at lave en marinade kan du bruge en teriakisauce.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ / 2126 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag