Marineret svinemørbrad med sesamkartofler og blomkålssalat

Nøglehulsmærket opskrift

Marineret svinemørbrad med sesamkartofler og blomkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Krydret svinemørbrad, knasende sesamkartofler og sprød blomkålssalat - det hele bindes sammen af hytteosten. Dejlig aftensmad!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver

Sesamkartofler

  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk sesamfrø - evt. en blanding af sorte og lyse

Blomkålssalat

  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 400 g blomkål delt i buketter og skåret i skiver
  • 100 g radiser i skiver
  • 15 g smør
  • 1 dl vand

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom sojasauce, citronsaft, ingefær og hvidløg i en frysepose. Kom kødet i marinaden, luk posen og vend godt rundt. Lad mørbradskiverne marinere i køleskabet i mindst 15 min.

Sesamkartofler

Vask kartoflerne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og vend kartoflerne i sammenpisket æggeblomme og vand. Læg kartoflerne tæt på en plade med bagepapir og drys med salt og sesamfrø. Bag kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Blomkålssalat

Anret spinatblade, blomkål og radiser i en skål.

Tag kødet op af marinaden (gem den). Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til. Kom kødet i et lille fad og hold det varmt. Kom marinaden i panden, tilsæt vand og kog marinaden ved kraftig varme i ca. 2 min. Hæld den indkogte marinade over mørbradskiverne.

Server den marinerede mørbrad sammen med hytteost, blomkålssalat og sesamkartofler.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag