Marineret svinemørbrad med sesamkartofler og blomkålssalat
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Marineret svinemørbrad med sesamkartofler og blomkålssalat

Krydret svinemørbrad, knasende sesamkartofler og sprød blomkålssalat - det hele bindes sammen af hytteosten. Dejlig aftensmad!
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret svinemørbrad med sesamkartofler og blomkålssalat

Nøglehulsmærket opskrift

Krydret svinemørbrad, knasende sesamkartofler og sprød blomkålssalat - det hele bindes sammen af hytteosten. Dejlig aftensmad!

Antal portioner
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver

Sesamkartofler

  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk sesamfrø - evt. en blanding af sorte og lyse

Blomkålssalat

  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 400 g blomkål delt i buketter og skåret i skiver
  • 100 g radiser i skiver
  • 15 g smør
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Kom sojasauce, citronsaft, ingefær og hvidløg i en plastikpose egnet til madvarer. Kom kødet i marinaden, luk posen og vend godt rundt. Lad mørbradskiverne marinere i køleskabet i mindst 15 min.

Sesamkartofler

Vask kartoflerne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og vend kartoflerne i sammenpisket æggeblomme og vand. Læg kartoflerne tæt på en plade med bagepapir og drys med salt og sesamfrø. Bag kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Blomkålssalat

Anret spinatblade, blomkål og radiser i en skål.

Tag kødet op af marinaden (gem den). Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til. Kom kødet i et lille fad og hold det varmt. Kom marinaden i panden, tilsæt vand og kog marinaden ved kraftig varme i ca. 2 min. Hæld den indkogte marinade over mørbradskiverne.

Server den marinerede mørbrad sammen med hytteost, blomkålssalat og sesamkartofler.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 25 %
Print