

Marmoreret banankage
60+ min
Den klassiske banankage i en mere moderne udgave med flækkede bananer og kakao.
Ingredienser
8 stykker pr. kage
Antal portioner
- 3 små bananer
- 2 spsk friskpresset appelsinsaft
- 3 æg
- 170 g sukker (ca. 2 dl)
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 100 g smør - smeltet og afkølet
- 1 spsk appelsinskal (usprøjtet), fintrevet
- 1 spsk kakaopulver
- 100 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Flæk de 2 bananer på langs og vend dem sammen med appelsinsaft.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Mos den sidste banan og vend den i dejen sammen med appelsinskal. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 20 cm i diameter). Hæld ca. ¾ af dejen i springformen. Vend kakao i resten af dejen og fordel den forsigtigt ovenpå den lyse dej. Afslut med de flækkede bananer og bag kagen nederst i ovnen.
Tag kagen ud og drys med chokoladen. Fordel den smeltede chokolade på kagen fx med en dejskraber og lad den køle helt af. Server kagen på et fad.
Bagetid
Ca. 50 min. ved 175°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11970 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 11,2 g
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 40 %