Marmorkage
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Marmorkage er en klassiker, der kombinerer to populære kager: sandkage og chokoladekage. I denne opskrift på marmorkage har vi tilsat chokoladestykker og lidt appelsin - for en ekstra god smagsoplevelse. Måske skal denne marmorkage på dit næste kagebord?
Ingredienser
Lys dej
|
125 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2
Æg
|
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 dl
Skyr, kvark eller græsk yoghurt
|
|
|
1 dl
Mælk
|
Mørk dej
|
125 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
3 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
20 g
Smeltet smør til formen
|
|---|
Sådan gør du
Lys dej
Mørk dej
Sådan laver du marmorkage
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1431 kJ / 342 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 5,2 g |
| Fedt: | 15,3 g |
| Kulhydrat: | 45,7 g |