Marokkansk kyllingegryde

Marokkansk kyllingegryde

30 min
En dejlig kyllingegryde der smager af det nordlige Afrika. Det ser ud til at være en lang ingrediensliste, men det er de mange krydderier, der snyder. Krydderierne giver en herlig duft og smag til kyllingegryden. Retten er meget hurtig at lave og uanset om du vælger at servere couscous eller pitabrød til, er tilbehøret også i den kvikke afdeling.
https://www.arla.dk/opskrifter/marokkansk-kyllingegryde/

Sådan gør du

Tomat-fraiche
  • Rør fraiche med soltørrede tomater og salt.
  • Smag til og stil tildækket på køl til servering.
Kyllingegryde
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Steg løgene ca. 5 min. ved svag varme.
  • Tilsæt kylling, salt og alle krydderier og steg i ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Tilsæt vand, fond, tomater og kikærter og kog i ca. 15 min. ved svag varme og under låg. Rør retten igennem og tilsæt evt. lidt mere vand. Smag til.
  • Drys med persille og server med tomat-fraiche og brød eller couscous.
Energiindhold for hele retten:

7804 kJ / 1865 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 31,6 % 7,3 g
Kulhydrat: 48,7 % 11,2 g
Fedt: 19,7 % 2,1 g
Mere inspiration

Dejlig kyllingeret med smag af østen....

Butter chicken
1 time
Butter chicken
(49)

Ingredienser

Tomat-fraiche
75 g Finthakkede soltørrede tomater i olie
2 dl Fraiche
¼ tsk Groft salt
Kyllingegryde
15 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
400 g Kyllingefilet i mindre stykker
1½ tsk Groft salt
2 tsk Stødt koriander
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Mild paprika
2 tsk Tørrede chiliflager
1 tsk Stødt kanel
2½ dl Vand
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse Skyllede, afdryppede kikærter i lage (ca. 240 g)
½ dl Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
4 Pitabrød eller couscous