Medister med krydrede linser
30 min

Medister med krydrede linser

Linser, majs, peberfrugt og chilisauce - en herlig kombination, som passer rigtig godt til den stegte medisterpølse.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Medister med krydrede linser

Linser, majs, peberfrugt og chilisauce - en herlig kombination, som passer rigtig godt til den stegte medisterpølse.

Antal portioner
  • 200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2¾ dl)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kvarkdressing

  • 25 g smør
  • 400 g medisterpølse
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 200 g optøede, frosne majskerner
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk vand
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød eller 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de er møre (uden at koge ud). Lad linserne dryppe af i en sigte.

Kvarkdressing

Rør kvark, mælk, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Drej evt. medisteren i små pølser - bind et stykke bomuldssnor om hver drejning. Brun medisterpølsen ca. 4 min. - vend den af og til. Steg medisteren ved svag varme i ca. 14 min. Tag den op og hold den varm. Tør panden af og kom de afdryppede linser i panden sammen med peberfrugt, majs, chilisauce, vand og salt. Varm blandingen godt igennem. Anret de krydrede linser i et fad sammen med de små medisterpølser. Server retten sammen med ristet rugbrød og kvarkdressing.

Tip

Medisteren kan steges i et helt stykke og skæres ud ved serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print