

Medister med krydrede linser
30 min
Linser, majs, peberfrugt og chilisauce - en herlig kombination, som passer rigtig godt til den stegte medisterpølse.
Ingredienser
Antal portioner
- 200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2¾ dl)
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
Kvarkdressing
-
2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 5 spsk mælk
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 25 g smør
- 400 g medisterpølse
- 1 rød peberfrugt i tern
- 200 g optøede, frosne majskerner
- 4 spsk sød chilisauce
- 3 spsk vand
- ¾ tsk groft salt
Pynt
- hakket frisk kruspersille
Tilbehør
- 240 g ristet rugbrød eller 1 kg kogte kartofler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de er møre (uden at koge ud). Lad linserne dryppe af i en sigte.
Kvarkdressing
Rør kvark, mælk, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Drej evt. medisteren i små pølser - bind et stykke bomuldssnor om hver drejning. Brun medisterpølsen ca. 4 min. - vend den af og til. Steg medisteren ved svag varme i ca. 14 min. Tag den op og hold den varm. Tør panden af og kom de afdryppede linser i panden sammen med peberfrugt, majs, chilisauce, vand og salt. Varm blandingen godt igennem. Anret de krydrede linser i et fad sammen med de små medisterpølser. Server retten sammen med ristet rugbrød og kvarkdressing.
Tip
Medisteren kan steges i et helt stykke og skæres ud ved serveringen.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 50,4 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 30 %