Melontzatziki til grillet grønt og kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Prøv den søde mynte- og melontzatziki som alternativ til den traditionelle udgave med agurk og hvidløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Melontzatziki

  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • ¼ groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 honningmelon (ca. 1½ kg)
  • 1 spsk groft salt
  • 3 gule peberfrugter i kvarte
  • 2 auberginer i kvarte skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 oksebøffer, fx venøsteaks (ca. 125 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • strimlede friske mynteblade

Tilbehør

  • 240 g groft landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Melontzatziki

Rør kvark, mynte, hyldeblomstsaft, salt og peber sammen. Stil salatsaucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (fjern også den hårde del lige under skrællen - der skal være ca. 800 g melonkød). Riv melonen groft, kom den i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. melonen i koldt vand. Pres den fri for væde i en sigte. Vend melonen i salatsaucen og smag til.

Vend imens grøntsagerne i halvdelen af olien og kødet i den anden halvdel. Drys kød og grøntsager med salt og peber og steg det på grillen. Eller steg grøntsagerne, på en plade med bagepapir, midt i ovnen - ca. 15 min. ved 225°. Steg bøfferne i en pande, ca. 1 min. på hver side.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag