Meunierestegt fisk med brunet smør

30 min
Meunierestegt fisk med brunet smør

Stegt fisk, let paneret i hvedemel - en såkaldt meunierestegning. Med nøddebrunt smør, kapers og citron....Uhm!

Ingredienser

2 Store flåede rødtunger, rødspætter eller skrubber (ca. 800 g)
1½ tsk Groft salt
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
100 g Smør
4 spsk Kapers - uden lage
½ dl Hakket persille

Tilbehør

1 kg Kartofler - koges
300 g Grøn salat drysset med salt og peber
Citroner (usprøjtede) i både

Sådan gør du

  • Rens, skyl og tør fiskene. Drys med salt og vend dem derefter i mel. Lad ca. 25 g af smørret blive gyldent i en pande. Steg den ene fisk, ca. 3 min. på hver side - hold den varm i ovnen i ca. 10 min. ved 100° - traditionel ovn, mens du steger den anden fisk i 25 g smør. Tør panden af og smelt resten af smørret ved jævn varme, til det er lysebrunt. Læg de 2 stegte fisk i et fad. Drys med kapers og persille og hæld det brunede smør over. Server med kartofler, salat og citronbåde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10002 kJ / 2390 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,2 % 6,9 g
Kulhydrat: 36,7 % 9,3 g
Fedt: 36,1 % 4,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/meunierestegt-fisk-med-brunet-smor/