Middelhavstærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Nyd den kold eller varm - perfekt til buffet. Husk at minde gæsterne om at der er sten i de lækre oliven.

Ingredienser

Antal portioner

Mørdej

  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 175 g smør
  • 2 spsk vand

Fyld

  • 250 g spinatblade
  • 10 g smør
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdej

Smuldr mel og smør sammen så det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med lidt vand. Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Prik bunden med en gaffel og stil tærtedejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fyld

Skyl og rens spinaten godt. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløgene i ca. ½ min., tilsæt spinaten og lad det svitse med i ca. 1½ min. Tilsæt spidskommen, salt og peber.

Forbag tærtedejen midt i ovnen.

Pres væden af spinatblandingen. Pisk æggene let sammen, vend salatost, hytteost, oliven og spinatblanding i æggene og hæld det i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig midt i ovnen - til den er gylden.

Tip

Dejen kan også laves på en foodprocessor.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: