Mild karrysuppe med linser
45 min
•
&format=webp)
En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.
Ingredienser
Linser
180 g
Tørrede belugalinser (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Suppe
4
Kardemommekapsler (eller ¼ tsk frø)
|
|
---|---|
2 spsk
Karry
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 175 g)
|
|
2
Stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
3
Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
|
|
2 spsk
Mild mangochutney
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Tilbehør
Groft brød (ca. g)
|
---|
Sådan gør du
Linser
Suppe
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8091 kJ / 1934 kcal
Næringsindhold pr. 100g
295 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 18,8 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 57,8 % | 10 g |
Fedt: | 23,4 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
