Byg-selv lagkage

Byg-selv lagkage

60+ min
Fryseegnet
Disse minilagkager er et sikkert hit til børnefødselsdagen. Slip fantasien løs med fyld og topping - og lad børnene selv bygge deres egen lagkage. Her en opskrift på lækre lagkagebunde - men skal det være nemt, så kan du bruge købte lagkagebunde. Tilbyd en "buffet" af pynt i form af fyld og topping - der bliver smil og hygge hele vejen rundt om bordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/byg-selv-lagkage/

Sådan gør du

Vaniljecreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i den afkølede creme.
24 små lagkagebunde
  • Pisk hviderne stive og tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk blandingen i ca. 3 min. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen.
  • Fordel dejen på 2 bageplader med papir (ca. 30 x40 cm) og bag dem ca. 10 min. ved 175° - varmluft.
  • Vend lagkagebundene ud på 2 rene stykker bagepapir, drysset med sukker, og træk papiret af. Lad dem køle af. Udstik små runde lagkagebunde med en form eller et glas (ca. 10 cm i diameter).
Servering
  • Anret fyld og toppings i små skåle og lad de små gæster bygge deres egen lagkage.

Lagkagebundende kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

20485 kJ / 4896 kcal

Næringsindhold pr. 100g

943 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 47,9 % 26,6 g
Fedt: 46,5 % 11,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kagecreme
2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse
1 Vaniljestang - kornene heraf
5 dl Piskefløde
24 små lagkagebunde (á 10 cm i diameter)
4 Æggehvider
4 Æggeblommer
175 g Flormelis (ca. 3½ dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
100 g Kartoffelmel (ca. 1½ dl)
¾ tsk Bagepulver
Fyld
500 g Jordbær, jordbær, blåbær, hindbær eller andre friske bær eller frugter
100 g Hakket lys, mørk eller hvid chokolade
50 g Knuste makroner
2 dl Hindbærmarmelade
Topping
Krymmel, sukkerkugler, chokoladeknapper, frysetørret bær, hakkede nødder og lign.