Mini-lagkager med avocadocreme
60+ min

Mini-lagkager med avocadocreme

Bundene er sprøde og cremen fint afbalanceret af den fede avocado og den magre kvark. Og så er der knald på farven.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mini-lagkager med avocadocreme

Bundene er sprøde og cremen fint afbalanceret af den fede avocado og den magre kvark. Og så er der knald på farven.

Antal portioner

Makronbunde - 24 stk.

  • 50 g smuttede mandler
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)

Avocadocreme

  • ½ moden ananas
  • 3 spsk hakkede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Makronbunde

Hak mandler og sukker fint, fx i en foodprocessor. Tilsæt æggehvider og kør i ca. 15 sek. Tegn 24 cirkler (ca. 7 cm i diameter) på bagepapir. Kom ca. ¾ spsk dej i hver cirkel og glat dejen ud, så jævnt som muligt – også ude langs kanten. Bag bundene, en plade ad gangen, øverst i ovnen. Lad bundene køle helt af på en bagerist, inden du fjerner bagepapiret.

Avocadocreme

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med kvark, citronsaft og flormelis. Blend med en stavblender til blandingen er helt glat.

Skræl den halve ananas ved at lade kniven følge frugtens form – skær så dybt at de brune "øjne" forsvinder. Fjern midterstokken og skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 250 g).

Læg de 6 små lagkager sammen af hver 4 bunde, 4 lag avocadocreme (en god spiseskefuld pr. lag) og 3 lag ananas (ca. en spiseskefuld pr. lag). Slut med hakkede pistacienødder på det øverste lag avocadocreme.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Til disse lækre kager vil en sød hvidvin på chenin blanc-druen fungere rigtig godt, fx en coteaux du layen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade