Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

30 min
Fryseegnet
Fiskefrikadeller er en familiefavorit hos de fleste. Her er en klassisk udgave af hjemmelavede fiskefrikadeller med hvid fisk, hvor vi har tilføjet krydderurter og citronskal - bare fordi det smager virkelig godt. Fiskedunserne kan spises både kolde og varme, og du kan fryse dem og bruge dem fx i madpakken.

Sådan gør du

  • Hak fisken groft med en kniv eller i en foodprocessor i ca. 15. sek. Kom den i en skål, tilsæt salt og rør fisken sej.
  • Hak krydderurterne fint og tilsæt dem til farsen sammen med de øvrige ingredienser. Rør fiskefarsen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 15 min.
  • Varm en pande op og tilsæt smør og olie.
  • Steg fiskefrikadellerne i ca. 15 min. ved jævn varme - vend dem nogle gange undervejs.

Du kan bruge de krydderurter, du foretrækker. Du kan også erstatte ¼ af den hvide fisk med fersk laks i tern eller revne gulerødder. Hvis ikke du har tid til at røre din egen fars, kan du købe den færdige udgave hos din fiskemand og selv røre krydderurter og citronskal i.

Energiindhold for hele retten:

4658 kJ / 1113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 30 % 13 g
Kulhydrat: 13,4 % 5,8 g
Fedt: 56,6 % 11,3 g
Mere inspiration

Prøv en variation med laks i fiskefarsen - smager så godt.

Ingredienser

400 g Torskefilet eller mørksejfilet
1 tsk Groft salt
½ dl Finthakkede krydderurter, fx dild, persille eller estragon
1 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
25 g Smør
1½ spsk Smagsneutral olie
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk