Minipizzaer
60+ min

Minipizzaer

Lad børnene lave deres egen pizza med det fyld de bedst kan lide.
Bedømmelse (47 vurderinger)

Min bedømmelse:

Minipizzaer

Lad børnene lave deres egen pizza med det fyld de bedst kan lide.

Ca. 24 stk. pr. portion

Antal portioner

Pizzabunde

  • 25 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel

Tomatsauce

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
  • 2 tsk fintrevet zittauerløg
  • 2 små, knuste fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ dl rapsolie

Fremgangsmåde:

Pizzabunde

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker og rul dem ud til runde dejplader (ca. 7 cm i diameter). Sæt pizzabundene på plader med bagepapir.

Tomatsauce

Rør ingredienserne til tomatsaucen sammen. Skær skinken i tern. Fordel tomatsauce, skinke og ost på bundene og bag pizzaerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 37 %
Print