Minirugbrød med hvidtøl

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Brug minirugbrødene til madpakken eller til lidt ekstra gnavemad om eftermiddagen.

Ingredienser

16 brød pr. portion

Antal portioner

  • 250 g skårne rugkerner
  • 3 dl kogende vand
  • 3¼ dl hvidtøl (ca. 33 cl)
  • 50 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk groft salt
  • 1 kg groft rugmel

Pensling:

  • smeltet smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rugkernerne i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i ca. 1 time. Lun øllet i en gryde, til det er lillefingervarmt, og bland det med de udblødte kerner. Rør gæren ud heri. Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt. Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene). Ælt rugmelet i lidt efter lidt (dejen er ret fast). Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 30 x 36 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem 5 gange på hver led, så der bliver 36 firkanter (ca. 5 x 6 cm). Pensl med smør og bag minirugbrødene nederst i ovnen. Knæk de afkølede brød fra hinanden.

Bagetid

Sæt rugbrødene i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 203,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 7 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: