Minirugbrød med hvidtøl
60+ min

Minirugbrød med hvidtøl

Brug minirugbrødene til madpakken eller til lidt ekstra gnavemad om eftermiddagen.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Minirugbrød med hvidtøl

Brug minirugbrødene til madpakken eller til lidt ekstra gnavemad om eftermiddagen.

16 brød pr. portion

Antal portioner
  • 250 g skårne rugkerner
  • 3 dl kogende vand
  • 3¼ dl hvidtøl (ca. 33 cl)
  • 50 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk groft salt
  • 1 kg groft rugmel

Pensling:

  • smeltet smør

Fremgangsmåde:

Kom rugkernerne i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i ca. 1 time. Lun øllet i en gryde, til det er lillefingervarmt, og bland det med de udblødte kerner. Rør gæren ud heri. Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt. Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene). Ælt rugmelet i lidt efter lidt (dejen er ret fast). Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 30 x 36 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem 5 gange på hver led, så der bliver 36 firkanter (ca. 5 x 6 cm). Pensl med smør og bag minirugbrødene nederst i ovnen. Knæk de afkølede brød fra hinanden.

Bagetid

Sæt rugbrødene i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 203,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 7 %
  • Alkohol: 1 %
Print