
Minirugbrød med hvidtøl
60+ min
Brug minirugbrødene til madpakken eller til lidt ekstra gnavemad om eftermiddagen.
Ingredienser
16 brød pr. portion
- 250 g skårne rugkerner
- 3 dl kogende vand
- 3¼ dl hvidtøl (ca. 33 cl)
- 50 g gær
- 3½ dl kærnemælk
- 200 g hvedemel
- 1 spsk groft salt
- 1 kg groft rugmel
Pensling:
- smeltet smør
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom rugkernerne i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i ca. 1 time. Lun øllet i en gryde, til det er lillefingervarmt, og bland det med de udblødte kerner. Rør gæren ud heri. Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt. Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene). Ælt rugmelet i lidt efter lidt (dejen er ret fast). Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 30 x 36 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem 5 gange på hver led, så der bliver 36 firkanter (ca. 5 x 6 cm). Pensl med smør og bag minirugbrødene nederst i ovnen. Knæk de afkølede brød fra hinanden.
Bagetid
Sæt rugbrødene i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 23120 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 203,8 g
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 81 %
- Fedt: 7 %
- Alkohol: 1 %