Crème brûlée
Crème brûlée er muligvis den mest velkendte, franske dessert, der består af en fløjlsblød creme, tilsat vanilje og gemt under et knasende sprødt lag sukker. Crème brûlée betyder "brændt creme" - og det er lige præcis, hvad det er - en bagt creme med et tyndt lag sukker, der karamelliseres - fx. med en gasbrænder. Og voilà - så er din crème brûlée klar til servering. Perfekt til gæstemiddage eller som nytårsdessert.
Ingredienser
Creme brulée
|
4
Æggeblommer
|
|
|---|---|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1 spsk
Sukker
|
|---|
Sådan gør du
Creme brulée
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Cremen skal have en "glat" overflade. Har du ingen gasbrænder - så stil skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger i vandet. Drys med sukker og grill øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag skålene ud og server straks.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1213 kJ / 290 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 3,6 g |
| Fedt: | 21,2 g |
| Kulhydrat: | 21,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.