Mokkadessert

1 time
Arbejdstid: 30 min
Mokkadessert

En skøn opskift på dessert med en perfekt kombination af kaffe, chokolade og flødeskum. Mokkadesserten er nem at lave og du kan have desserten klar i god tid inden den skal serveres - portionsanret i kopper, glas - eller en større skål, så man selv kan tage.

Ingredienser

6 blade Husblas
3 Æg (ca. 1½ dl)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
125 g Mørk chokolade
1 dl Kold stærk kaffe eller 1 tsk pulverkaffe + vand
4 dl Piskefløde
1 dl Piskefløde - pisket til flødeskum
25 g Chokoladekaffebønner

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Riv chokoladen og vend den i æggesnapsen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland kaffen med husblassen og rør det i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.

Anretning

  • Hæld mokkadesserten i en glasskål eller 6 portionsglas og pynt med flødeskum.
  • Server mokkadesserten med drys af chokoladekaffebønner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12953 kJ / 3096 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1294 kJ / 309 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 6,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 25,6 % 19,5 g
Fedt: 68,3 % 23,9 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mokkadessert/