Mørbrad med sursød salat og hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Mørbrad med sursød salat og hytteost

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Hytteost smagt til med peberfrugtpesto. En nem og hurtig "sauce", som binder retten godt sammen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sursød salat

  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 4½ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 røde peberfrugter i tern (ca. 300 g)
  • 4 gulerødder i halve skiver (ca. 300 g)
  • 1 dl hakkede friske dildkviste
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2½ spsk peberfrugtpesto

Tilbehør

  • 1 kg kartofler eller 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbraden på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, drys med salt og peber og braiser mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 15 min. (så er mørbraden let rosa) eller 20 min. (så er mørbraden gennemstegt).

Sursød salat

Bland citronskal, -saft, sukker, salt og olie i en stor skål. Vend peberfrugter og gulerødder i marinaden og stil den sursøde salat tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til. Vend dild i salaten lige inden serveringen.

Rør hytteost og pesto sammen. Skær mørbraden i tykke skiver og server dem sammen med hytteost, sursød salat og kartofler eller brød.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 22 %

Kilde: