Mørbrad med sursød salat og hytteost
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Mørbrad med sursød salat og hytteost

Hytteost smagt til med peberfrugtpesto. En nem og hurtig "sauce", som binder retten godt sammen.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad med sursød salat og hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Hytteost smagt til med peberfrugtpesto. En nem og hurtig "sauce", som binder retten godt sammen.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sursød salat

  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 4½ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 røde peberfrugter i tern (ca. 300 g)
  • 4 gulerødder i halve skiver (ca. 300 g)
  • 1 dl hakkede friske dildkviste

Tilbehør

  • 1 kg kartofler eller 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbraden på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, drys med salt og peber og braiser mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 15 min. (så er mørbraden let rosa) eller 20 min. (så er mørbraden gennemstegt).

Sursød salat

Bland citronskal, -saft, sukker, salt og olie i en stor skål. Vend peberfrugter og gulerødder i marinaden og stil den sursøde salat tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til. Vend dild i salaten lige inden serveringen.

Rør hytteost og pesto sammen. Skær mørbraden i tykke skiver og server dem sammen med hytteost, sursød salat og kartofler eller brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 22 %
Print