Mørbrad og flødesauce med squash

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Mørbrad med en lækker cremet sauce serveret til

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 svinemørbrad
  • 10 g smør
  • ½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Tilbehør

  • 1 kg kartofler i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds mørbraden for sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 12 min. - vend af og til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min. Tilsæt madlavningsfløde, stegesky, rosmarin og salt. Kog saucen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash og kog, stadig ved kraftig varme og under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær enderne af mørbraden og skær den derefter i tykke skiver. Fordel flødesauce med squash på varme tallerkener.

Anret 2-3 skiver kød på hver tallerken, pynt med rosmarinkviste og server straks.

Tips

Svinemørbrad kan erstattes af skinkemignon. Den skal stege i ca. 25 min. efter bruning. I stedet for stegte kartoffelbåde som tilbehør kan man servere friskkogt pasta og revet ost.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7683 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: