Mørbrad i fad

Mørbrad i fad

45 min
Mørbrad i fad - lækkert, hurtigt og let at lave. Mørbradbøffer går man aldrig galt i byen med og her hvor du ovenikøbet får mørbrad i flødesovs, rammer du manges livret. Du kan sagtens strække retten til flere personer, hvis du supplerer med flere grøntsager både i sovs og som tilbehør. Svinemørbrad i fad kan også serveres med kartoffelmos og grøn salat - her følges mørbrad i fad af grønne bønner og ris.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-i-fad/

Sådan gør du

Mørbrad
  • Afpuds mørbraden for sener og hinder og skær den ud i bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
  • Tag dem af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.
Sauce
  • Svits champignon, løg, bacon og hvidløg i panden i ca. 3 min.
  • Kom tomater, mørbradbøffer, salt og peber i champignonblandingen.
  • Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Tilsæt madlavningsfløde, varm retten igennem og smag til.
Ved serveringen
  • Anret sauce og bøffer i et varmt fad og server sammen med ris og haricots verts.

Vil du spare lidt på kødet, kan du nøjes med en halv mørbrad, og tilsætte ekstra grøntsager i stedet. Det kan være ekstra svampe, eller du kan supplere med rodfrugter, peberfrugt, squash, løg eller hvad du har på lager. Smag til med krydderier og krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

11218 kJ / 2681 kcal

Næringsindhold pr. 100g

459 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24 % 6,5 g
Kulhydrat: 47,2 % 12,8 g
Fedt: 28,8 % 3,6 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Mørbrad
1 Svinemørbrad (ca. 500 g)
10 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sauce
450 g Champignoner i kvarte
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
125 g Fintstrimlet bacon
2 Små knuste fed hvidløg
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
½ tsk Cayennepeber
2½ dl Madlavningsfløde
Tilbehør
kog 320 g Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
400 g Dampede grønne bønner