Mørbrad og flødesauce med squash

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Mørbrad med en lækker cremet sauce serveret til

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 10 g smør
  • ½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 1 kg kartofler i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds mørbraden for sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 12 min. - vend af og til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min. Tilsæt madlavningsfløde, stegesky, rosmarin og salt. Kog saucen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash og kog, stadig ved kraftig varme og under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær enderne af mørbraden og skær den derefter i tykke skiver. Fordel flødesauce med squash på varme tallerkener.

Anret 2-3 skiver kød på hver tallerken, pynt med rosmarinkviste og server straks.

Tips

Svinemørbrad kan erstattes af skinkemignon. Den skal stege i ca. 25 min. efter bruning. I stedet for stegte kartoffelbåde som tilbehør kan man servere friskkogt pasta og revet ost.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7683 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: