Mørbradbøffer med ramsløgsrasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

En ret med masser af dejlige krydderurter.

Ingredienser

Antal portioner

Ramsløgsrasp

  • 3 dl bredbladet persille
  • 10 g blade af ramsløg
  • ½ dl rasp
  • 1 svinemørbrad
  • 15 g smør
  • ¼ tsk groft salt

Persillecreme

  • 30 g smør
  • 250 g østershatte i strimler
  • 250 g forårsløg i 1 cm skrå skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Ramsløgsrasp

Hak persille, ramsløg, og rasp i en minihakker i ca. 1 min. eller til det er "krummeagtigt".

Afpuds mørbraden for sener og hinder. Skær mørbraden i 12 skiver. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun mørbradbøfferne i ca. 2 min., læg dem i en lille bradepande og drys med salt. Fordel ramsløgsraspen ovenpå og steg bøfferne midt i ovnen.

Persillecreme

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 20 sek. og tilsæt bouillon og flødeost. Bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt persille, salt og peber og blend med en stavblender i ca. 1½ min. eller til cremen er helt grøn. Bring cremen i kog under omrøring og smag til.

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og forårsløg i ca. 3 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Anret bøffer og grøntsager på et lille fad. Server persillecreme og nye kartofler til.

Stegetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til denne ret vil en hvidvin på riesling-druen fungere allerbedst. Vil du have rødvin, så vælg en fleurie eller morgon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød