Mørbradgryde med aubergine og bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Skøn mørbradgryde med aubergine, bønner, peberfrugt og løg. Server mørbradgryden med blomkålsris, hvis du ønsker at skrue ekstra op for grøntsagerne.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mørbradgryde

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine i mindre stykker (ca. 400 g)
  • 1 rød peberfrugt i strimler (ca. 225 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små, knuste fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • 2 dl Karolines Køkken® Fraiche med tomat & basilikum
  • 1 dåse hvide bønner - drænet (ca. 240 g)
  • 1 tsk groft salt

Blomkålsris

  • 10 g smør
  • 750 g groftrevet blomkål
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g italiensk flute

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørbradgryde

Skær mørbraden i små bøffer. Lad smørret blive gyldent i en stor, tykbundet gryde. Brun mørbradbøfferne ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt. Steg auberginen i gryden ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt peberfrugt, løg, hvidløg, vand og fraiche. Læg mørbradbøfferne tilbage i gryden og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt bønner og salt, varm gryderetten igennem og smag til.

Blomkålsris

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 min.

Server mørbradgryden med lune blomkålsris og brød.

Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag