Mormordressing

15 min
Mormordressing

Klassisk mormordressing rørt med fløde og citron. Citronsaften syrner og tykner dressingen - og smagt til med lidt sukker er det en skøn dressing til alle typer grøn salat. Det er måske en gammeldags salatdressing, men det gør den bestemt ikke mindre lækker og cremet - og den passer bare så godt til grønne salater. Så vi stemmer for den gammeldags mormordressing - som ligeså godt kunne være farmors.

Ingredienser

Mormordressing

1 dl Piskefløde
1 spsk Flormelis
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

325 g Hovedsalat - revet i mindre stykker

Sådan gør du

Mormordressing

  • Ryst fløde, flormelis, citronsaft, salt og peber sammen.
  • Sæt dressingen tildækket i køleskabet i ca. 10 minutter.
  • Smag til og dryp dressingen over salaten lige inden servering.

Hvis du gerne vil have en lidt mindre fed dressing, kan du erstatte piskefløden med madlavningsfløde. Du kan sagtens gemme mormordressingen til næste dag, hvis der skulle være noget til overs - og er dressingen blevet lidt for tyk, kan du fortynde med en sjat mælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1879 kJ / 449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 1,4 g
Kulhydrat: 20,7 % 5,1 g
Fedt: 73,5 % 8,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/mormordressing/