Mousse med røget torskerogn

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Mousse med røget torskerogn giver en lækker og velsmagende mousse. Kombinationen af torskerogn. rejer, purløg og syrlig citronsaft smager himmelsk.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • klippet frisk purløg og purløgsstrå
  • røget torskerogn

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern hinderne og eventuelle årer fra torskerognen og mos den fint med en gaffel. Gem evt. lidt af rognen - til pynt. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden et kort øjeblik til et meget blødt skum. Vend torskerogn, rejer, purløg, salt og peber i. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den, sammen med 2 spsk vand, i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaften og rør den i torskerognsblandingen. Smag moussen til og fordel den i 6 portionsskåle (a ca. 1½ dl) eller én stor skål (ca. 1 liter). Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Tips

Moussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

I stedet for røget torskerogn kan man anvende samme mængde røget kaviar.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 60 %

Kilde: