Muffins med nødder og tørrede frugter
1 timer

Muffins med nødder og tørrede frugter

Nødder, marcipan, tørret frugt og chokolade - disse muffins har det hele!
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muffins med nødder og tørrede frugter

Nødder, marcipan, tørret frugt og chokolade - disse muffins har det hele!

2 kager pr. person

Antal portioner
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 50 g ren, rå marcipan
  • 200 g smør i små tern
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g grofthakkede blandede nødder, fx mandler, hasselnødder eller valnødder
  • 75 g grofthakket tørret frugt, fx dadler, rosiner eller svesker
  • 1 spsk groftrevet appelsinskal (usprøjtet)

Pynt

  • grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Fremgangsmåde:

Kom sukker, marcipan og smør i en foodprocessor og hak det ved mellemste hastighed til det smuldrer. Tilsæt æggene et ad gangen og kør, stadig ved mellemste hastighed, til dejen bliver lind. Tilsæt mel, bagepulver, nødder, tørret frugt og appelsinskal. Kør dejen sammen - den skal være sammenhængende, uden at nødder og frugt er blevet til mos. Kom dejen i muffinsforme (ca. ¾ dl i hver). Bag de 16 muffins midt i ovnen - til de er gyldne.

Tag de varme muffins ud, fordel chokoladen på toppen og lad den smelte. Lad de 16 muffins køle af i formene, på en bagerist.

Tip

De 16 muffins kan forberedes i god tid. Kom dejen i formene og frys dem ubagte og tildækkede. Lad de frosne muffins tø i ca. 2 timer på køkkenbordet inden bagning.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
Print