Mysli
45 min
•
Mysli er svært at undvære på morgenbordet - en portion yoghurt, skyr, ymer med mysli - så er du sikker på, at dagen starter godt. Hjemmelavet mysli smager herligt, og denne opskrift med både havregryn, grahamsmel, mandler og tørret frugt er nem at lave - og skøn at have på lager. Du kan naturligvis variere din mysli, med de gryn, flager, nødder og kerner du bedst kan lide - og toppe op med frisk frugt, når der er lyst til det.
Ingredienser
Mysli
175 g
Grovvalsede havregryn (ca. 5 dl)
|
|
---|---|
60 g
Grahamsmel (ca. 1 dl)
|
|
25 g
Grofthakkede mandler
|
|
5 spsk
Kokosmel
|
|
2 spsk
Hørfrø
|
|
½ dl
Vand
|
|
2 tsk
Rørsukker
|
|
1 spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
125 g
Tørret frugt i små stykker, fx soltørrede dadler, rosiner eller abrikoser - eller en blanding af det hele
|
Sådan gør du
Mysli
Tip
Ristning
Mysli med kokos smager dejligt på fx tykmælk, A38 eller yoghurt. Du kan variere din mysli med rugflager, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkefrø, hasselnødder og/eller valnødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7228 kJ / 1728 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1440 kJ / 344 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10 g |
Protein: | 10 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 56,1 % | 47,5 g |
Fedt: | 33,9 % | 13,2 g |