Napoleonskager

Napoleonskager

Napoleonskagen er en skøn flødeskumskage. Prøv at lave napoleonskager selv - i stedet for at købe dem hos bageren. Det er slet ikke så svært!

Ingredienser

Bund

4 plader Frossen butterdej (ca. 300 g)
2 spsk Flormelis

Flødecreme

3½ dl Piskefløde
3 spsk Flormelis
1 Vaniljestang - kornene heraf
1 dl Hindbærmarmelade
Glasur
100 g Halverede hindbær

Pynt

Finthakkede, grønne usaltede pistacienødder
Spiselige blomster, fx hornvioler

Sådan gør du

Bund

  • Lad butterdejspladerne tø op. Rul dem ud til dobbelt størrelse og flyt dem over på 2 stykker bagepapir.
  • Sigt flormelis over pladerne i et jævnt lag.
  • Træk det ene stykke bagepapir over på en plade.
  • Læg et stykke bagepapir over butterdejspladerne og læg herefter en bageplade ovenpå, så butterdejen 'holdes nede'. Bag butterdejspladerne med bagepladen ovenpå i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Fjern bagepladen og det øverste lag bagepapir og bag videre i 2-3 min - til butterdejen er gylden og sprød (hold godt øje med den).
  • Skær butterdejspladerne ud i 8 lige store stykker (ca. 5 x 10 cm), mens de stadig er varme. Lad stykkerne afkøle på en bagerist.
  • Bag de sidste butterdejsplader og skær også dem ud i 8 stykker af samme størrelse.

Flødecreme

  • Pisk fløde, flormelis og vanilje til et fast skum, men uden at det gryner.
  • Kom flødecremen i en sprøjtepose.

Sådan samler du kagerne

  • Smør ca. ⅔ spsk marmelade på 8 af butterdejsstykkerne.
  • Klip et hul i sprøjteposen og fordel flødecremen ovenpå marmeladen i striber, så flødelaget bliver 2-3 cm tykt.
  • Fordel glasur og hindbær på de resterende 8 butterdejsstykker og pynt med pistaciekerner og blomster.
  • Læg de pyntede butterdejsstykker oven på flødecremen og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11522 kJ / 2754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1273 kJ / 304 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,9 % 2,9 g
Kulhydrat: 32,2 % 24,1 g
Fedt: 63,9 % 22 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/napoleonskager/