Napoleonskager

Napoleonskager

Napoleonskagen er en skøn flødeskumskage. Prøv at lave napoleonskager selv - i stedet for at købe dem hos bageren. Det er slet ikke så svært!
https://www.arla.dk/opskrifter/napoleonskager/

Sådan gør du

Bagetid:

12-13 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bund
  • Lad butterdejspladerne tø op. Rul dem ud til dobbelt størrelse og flyt dem over på 2 stykker bagepapir.
  • Sigt flormelis over pladerne i et jævnt lag.
  • Træk det ene stykke bagepapir over på en plade.
  • Læg et stykke bagepapir over butterdejspladerne og læg herefter en bageplade ovenpå, så butterdejen 'holdes nede'. Bag butterdejspladerne med bagepladen ovenpå i ca. 10 min.
  • Fjern bagepladen og det øverste lag bagepapir og bag videre i 2-3 min - til butterdejen er gylden og sprød (hold godt øje med den).
  • Skær butterdejspladerne ud i 8 lige store stykker (ca. 5 x 10 cm), mens de stadig er varme. Lad stykkerne afkøle på en bagerist.
  • Bag de sidste butterdejsplader og skær også dem ud i 8 stykker af samme størrelse.
Flødecreme
  • Pisk fløde, flormelis og vanilje til et fast skum, men uden at det gryner.
  • Kom flødecremen i en sprøjtepose.
Sådan samler du kagerne
  • Smør ca. ⅔ spsk marmelade på 8 af butterdejsstykkerne.
  • Klip et hul i sprøjteposen og fordel flødecremen ovenpå marmeladen i striber, så flødelaget bliver 2-3 cm tykt.
  • Fordel glasur og hindbær på de resterende 8 butterdejsstykker og pynt med pistaciekerner og blomster.
  • Læg de pyntede butterdejsstykker oven på flødecremen og server straks.
Energiindhold for hele retten:

11521 kJ / 2754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1273 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,9 % 2,9 g
Kulhydrat: 32,2 % 24,1 g
Fedt: 63,9 % 22 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Bund
4 plader Frossen butterdej (ca. 300 g)
2 spsk Flormelis
Flødecreme
3½ dl Piskefløde
3 spsk Flormelis
1 Vaniljestang - kornene heraf
1 dl Hindbærmarmelade
Glasur
100 g Halverede hindbær
Pynt
Finthakkede, grønne usaltede pistacienødder
Spiselige blomster, fx hornvioler