Nem jordbærtærte
Jordbærtærte er en dansk klassiker! Med denne opskrift får du en nem tærte med friske jordbær og en smagfuld tærtebund.
Ingredienser
Tærtebund
|
100 g
Koldt smør
|
|
|---|---|
|
175 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
|
2 spsk
Flormelis
|
|
|
1
Æggeblomme
|
Fyld
|
500 g
Friske jordbær
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Jordbærsyltetøj
|
|
|
4 spsk
Kogende vand
|
|
|
2 blade
Husblas
|
Tilbehør
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum. Eller creme fraiche
|
|---|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned. Friske jordbær kan erstattes af frosne, optøede jordbær (bemærk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler kun at bruge købte frosne bær, hvis de først for et opkog. Tjek www.fvst.dk for mere information). Geléen er da lidt længere tid om at stivne. Det smager også godt med et tyndt lag mørk chokolade og herpå kagecreme, under jordbærrene.
Du kan fryse bunden ubagt. Bag den optøede bund i ca. 20 min. ved 200°.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
920 kJ / 220 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,4 g |
| Fedt: | 15 g |
| Kulhydrat: | 19,1 g |