Nem kyllingeleverpostej
60+ min

Nem kyllingeleverpostej

En nem og fedtfattig måde at lave din egen leverpostej. Spis den fx på friskbagt brød sammen med syltede rødbeder.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nem kyllingeleverpostej

En nem og fedtfattig måde at lave din egen leverpostej. Spis den fx på friskbagt brød sammen med syltede rødbeder.

Antal portioner
  • 300 g skrællede kartofler
  • 300 g optøede, frosne kyllingelevere
  • 1 æg
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk smeltet smør

Hertil

  • 240 g flutes
  • 100 g syltede agurker

Fremgangsmåde:

Skær de skrællede kartofler i mindre stykker og kog dem helt møre i vand. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem gennem en grov sigte og lad dem køle lidt af. Hak kyllingeleveren fint - fx i en lille hurtighakker. Rør den hakkede lever i kartoffelmosen sammen med æg, herbes de Provence, salt og peber. Fordel massen i fire små smurte skåle - eller en stor kokotte. Bag postejerne midt i ovnen.

Server kyllingeleverpostejerne lune eller kolde med groft brød og syltede agurker og/eller rødbeder.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 19 %
Print