Nemme boller med ske
60+ min

Nemme boller med ske

En genial opskrift hvis du gerne vil have friskbagte boller flere dage i træk og ikke har oceaner af tid.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nemme boller med ske

En genial opskrift hvis du gerne vil have friskbagte boller flere dage i træk og ikke har oceaner af tid.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 10 g gær
  • ½ liter vand
  • 3 dl Arla A38® naturel 0,5%
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 spsk groft salt
  • 700 g grahamsspeltmel
  • 100 g sigtet speltmel (ca. 2 dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen er fugtig. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i mindst 8 timer.

Tænd for ovnen og sæt en plade til opvarmning midt i ovnen og en bradepande nederst. Slå dejen igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i vand og form 16 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 20 min. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og sæt den midt i ovnen. Smid ca. 1 dl vand i den varme bradepande og luk hurtigt ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bag bollerne - de bliver ekstra sprøde af dampen.

Tip

Dejen kan holde sig tildækket i køleskabet i 3-4 dage. Bag færre boller ad gangen, så har du friskbagte boller flere dage i træk.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 86,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 10 %
Print