Nemt kyllingefad

30 min
Nemt kyllingefad

Kyllingefileter med parmaskinke i en lækker let syrlig sauce af fløde, balsamico og krydderier. Server med fx kartofler, ris eller brød. Nemt og lækkert.

Ingredienser

20 g Smør
4 Kyllingefileter, delt i halve (ca. 500 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Finthakkede oreganoblade
6 skiver Parmaskinke (ca. 70 g)
2½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Mørk balsamicoeddike
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 Lille hakket fed hvidløg
200 g Cocktailtomater
125 g Sukkerærter eller ærter
Oreganoblade

Tilbehør

4 dl Ris eller 1 kg kartofler - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min på hver side.
  • Drys med salt, peber og oregano.
  • Del parmaskiverne og vikl dem om kyllingefileterne. Læg pakkerne i et ovnfast fad.
  • Bland fløde, balsamico, fond og hvidløg og hæld det i fadet.
  • Sæt kyllingefadet i ovnen og steg i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn - eller til kyllingen er gennemstegt.
  • Del ærterne på langs og skær tomaterne i både.
  • Fordel dem i fadet og pynt evt. med oregano.
  • Server kyllingefadet med kartofler, ris eller brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12313 kJ / 2943 kcal

Næringsindhold pr. 100g

623 kJ / 149 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 22,7 % 8,3 g
Kulhydrat: 38,4 % 14,1 g
Fedt: 38,9 % 6,6 g
Relateret video Sådan koger du ris

https://www.arla.dk/opskrifter/nemt-kyllingefad/