Nemt kyllingefad

Nemt kyllingefad

30 min
Kyllingefileter med parmaskinke i en lækker let syrlig sauce af fløde, balsamico og krydderier. Server med fx kartofler, ris eller brød. Nemt og lækkert.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min på hver side.
  • Drys med salt, peber og oregano.
  • Del parmaskiverne og vikl dem om kyllingefileterne. Læg pakkerne i et ovnfast fad.
  • Bland fløde, balsamico, fond og hvidløg og hæld det i fadet.
  • Sæt kyllingefadet i ovnen og steg i ca. 15 min. - eller til kyllingen er gennemstegt.
  • Del ærterne på langs og skær tomaterne i både.
  • Fordel dem i fadet og pynt med oregano.
  • Server kyllingefadet med kartofler, ris eller brød.
Energiindhold for hele retten:

12491 kJ / 2985 kcal

Næringsindhold pr. 100g

811 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 22,4 % 10,7 g
Kulhydrat: 37,8 % 18 g
Fedt: 39,8 % 8,7 g

Ingredienser

20 g Smør
4 Kyllingefileter, delt i halve (ca. 500 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Finthakket frisk oregano
6 skiver Parmaskinke (ca. 70 g)
2½ dl Piskefløde
2 spsk Mørk balsamicoeddike
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 Lille hakket fed hvidløg
200 g Cocktailtomater
125 g Sukkerærter eller ærter
Frisk oregano
Tilbehør
320 g Ris eller 1 kg kartofler - koges