Nøddekurve med abrikos-appelsinis
•
Frisk dessert med cremet is, frugt, sirup og flødeskum på toppen. Det hele samlet i sprøde nøddekurve.
Ingredienser
Abrikos-appelsinis
|
100 g
Gule soltørrede abrikoser
|
|
|---|---|
|
3 dl
Frisk appelsinjuice
|
|
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
|
6 spsk
Sukker
|
|
|
¾ dl
Frisk appelsinjuice
|
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|
3 dl
Yoghurt naturel
|
Appelsinsirup
|
2 spsk
Sukker
|
|---|
|
150 g appelsinfileter af 3
Appelsiner
|
|
|---|---|
|
6
Nøddekurve
|
|
2½ dl
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
|---|
Pynt
|
Citronmelisseblade
|
|---|
Sådan gør du
Abrikos-appelsinis
Appelsinsirup
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan fryse isen i en ismaskine. Hvis isen er hårdt frossen, kan du stille den i køleskabet i ca. ½ time inden du kugler den op med en isske. Du kan lave iskuglerne i god tid og stille dem tilbage i fryseren. Stil de hårdtfrosne iskugler i køleskabet et kvarters tid inden du anretter desserten.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
617 kJ / 148 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 2 g |
| Fedt: | 8,6 g |
| Kulhydrat: | 15,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.