Nøddekurve med abrikos-appelsinis

Nøddekurve med abrikos-appelsinis

Frisk dessert med cremet is, frugt, sirup og flødeskum på toppen. Det hele samlet i sprøde nøddekurve.

Ingredienser

Abrikos-appelsinis

100 g Gule soltørrede abrikoser
3 dl Frisk appelsinjuice
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
3 spsk Sukker
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
6 spsk Sukker
¾ dl Frisk appelsinjuice
1½ dl Piskefløde
3 dl Yoghurt naturel

Appelsinsirup

2 spsk Sukker
150 g appelsinfileter af 3 Appelsiner
6 Nøddekurve
2½ dl Piskefløde - pisket til flødeskum

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

Abrikos-appelsinis

  • Bring abrikoser og appelsinjuice i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag halvdelen af abrikoserne fra og gem dem til serveringen. Si lagen over i en lille gryde - den skal bruges til at lave appelsinsirup. Hak de resterende abrikoser fint med en kniv.
  • Pisk æggehviderne stive, tilsæt de 3 spsk sukker og pisk i yderligere et par minutter. Pisk æggeblommer og de 6 spsk sukker til en lys og luftig æggesnaps i en stor skål, der kan rumme hele isblandingen. Pisk fløden til skum. Rør de hakkede abrikoser, appelsinjuice og yoghurt i æggesnapsen. Vend flødeskummet i og fold til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom isblandingen i en metalform, dæk til og stil den i fryseren i mindst 6 timer - rør i isen 2-3 gange under indfrysningen. Form isen til kugler (se tips).

Appelsinsirup

  • Bring appelsinlagen i kog og tilsæt sukker. Kog ved jævn varme i ca. 10 min., eller til der er ca. 4 spsk sirup - den bliver tykkere, når den køler af. Lad appelsinsiruppen køle af. Du kan evt. tilsætte et par dråber vand, hvis den kolde appelsinsirup er blevet for tyk.
  • Skær de 12 abrikoser i strimler og bland dem appelsinfileterne. Fordel iskuglerne i de 6 nøddekurve. Anret appelsin og abrikos i kurvene og pynt med flødeskum, appelsinsirup og citronmelisse.

Du kan fryse isen i en ismaskine. Hvis isen er hårdt frossen, kan du stille den i køleskabet i ca. ½ time inden du kugler den op med en isske. Du kan lave iskuglerne i god tid og stille dem tilbage i fryseren. Stil de hårdtfrosne iskugler i køleskabet et kvarters tid inden du anretter desserten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11868 kJ / 2836 kcal

Næringsindhold pr. 100g

617 kJ / 148 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,6 % 2 g
Kulhydrat: 43 % 15,6 g
Fedt: 51,4 % 8,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve-med-abrikos-appelsinis/