Nøddemarengs med chokoladesmørcreme

Bedømmelse

(9 vurderinger)

30 min

Disse lidt utraditionelle nøddemarengs er virkelig flotte på kagebordet.

Ingredienser

25 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g valnødder
  • 2 æggehvider
  • 2 dl flormelis

Chokoladesmørcreme

  • 125 g stuetempereret smør
  • 1 dl flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 1 spsk cognac

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak nødderne i en hurtighakker. Pisk æggehviderne til stift skum. Kom sukker og nødder i. Kagemassen fordeles med en teske til 50 små kager på en plade med bagepapir. Bag kagerne nederst i ovnen. Lad kagerne køle af.

Chokoladesmørcreme

Rør smør, sukker og kakao sammen. Tilsæt cognac og smag til. Læg kagerne sammen to og to med smørcreme imellem

Tip

Nøddemarengs med chokoladesmørcreme er gode nybagte, men kan også opbevares i køleskabet i en lufttæt dåse.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 2 %

Print

Kilde: