Nudelsalat
20 min
•
&format=webp)
Dejlig hjemmelavet nudelsalat med en god dressing, masser af sprøde grøntsager og peanuts. Nudelsat er nem og hurtigt at lave, og kan spises både lun og kold. Nudelsalat er også god i madpakken, på buffetbordet og som nem aftensmad, der kan laves på forhånd.
Ingredienser
Dressing
3 spsk
Sød chilisauce
|
|
---|---|
3 spsk
Fiskesauce
|
|
3 spsk
Sesamolie eller en neutral olie
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
Nudelsalat
100 g
Tørrede ægnudler
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
2 tsk
Groft salt
|
2
Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
|
|
---|---|
200 g
Fintsnittet spidskål
|
|
1
Stor gulerod i tynde stave (ca. 125 g)
|
|
½
Agurk i tynde stave (ca. 125 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i tynde stave (ca. 100 g)
|
Pynt
2 dl
Frisk koriander
|
|
---|---|
1 dl
Peanuts
|
Sådan gør du
Dressing
Nudelsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager i nudelsalaten - bare tøm grøntsagsskuffen!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5890 kJ / 1408 kcal
Næringsindhold pr. 100g
469 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 11,1 % | 3,1 g |
Fedt: | 50,7 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 38,2 % | 10,5 g |
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær
Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.
