Nudelsalat med marinerede tigerrejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

45 min

Lækker nudelsalat med lynstegte tigerrejer, sprøde grøntsager og ristede sesamfrø. Denne nudelsalat er skøn som hovedret, men også lækker i madpakken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Marinerede tigerrejer

  • 400 g pillede rå tigerrejer
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 350 g tørrede ægnudler
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt

Dressing

  • 3 spsk stærk mangochutney
  • 3 spsk japansk sojasauce
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Pynt

  • limefrugt i både
  • rød chilipeber i ringe
  • ristede sesamfrø

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinerede tigerrejer

Dup rejerne tørre og kom dem i en skål. Vend limeskal, -saft, hvidløg, salt og peber sammen med rejerne og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af.

Dressing

Rør mangochutney, sojasauce og peber sammen til en dressing og bland den med nudlerne.

Fordel nudlerne i 4 skåle og anret asparges, gulerødder, agurk, forårslåg og salatost herpå.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg rejerne til marinaden er fordampet og rejerne lyserøde. Anret de varme rejer på snudelsalaten. Pynt med limebåde, chili og sesamfrø.

Tip

Server nudelsalaten med ekstra soja, mangochutney og sesamfrø i små skåle.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag