Nudler med rejer og koriander
45 min

Nudler med rejer og koriander

Asiatiske retter er ofte både nemme og hurtige at lave, når først du har snittet alle grøntsagerne. Prøv med knuste peanuts på toppen!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nudler med rejer og koriander

Asiatiske retter er ofte både nemme og hurtige at lave, når først du har snittet alle grøntsagerne. Prøv med knuste peanuts på toppen!

Antal portioner
  • 1 agurk
  • 1 lille, frisk og stærk rød chilipeber (thai)
  • 100 g tørrede risnudler eller glasnudler
  • ¾ liter kogende vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 2 liter hvidkål i tynde strimler
  • 1 tsk korianderfrø
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 spsk vand
  • 3 dl kogende grøntsagsbouillon
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 400 g rejer i lage eller optøede frosne
  • ½ dl hakkede friske korianderblade
  • 1¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Flæk agurken og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tynde skrå skiver. Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Hak chilipeberen fint (1 tsk).

Kog nudlerne i vand tilsat salt. Klip de kogte nudler i lidt mindre stykker.

Smelt smørret i en wok eller stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidkålen i 1 min. Tilsæt chili, korianderfrø og ingefær og svits 1½ min. mere. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning. Hæld bouillon, limesaft og jævning i retten og kog i 2 min. Lad rejerne dryppe af og vend dem i sammen med agurk, nudler, friske korianderblade og salt. Smag til og spis retten med det samme.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 17 %
Print