Trøffelkugler

Trøffelkugler

60+ min
Fryseegnet
Bløde chokoladetrøfler der smelter i munden. Pynt dem gerne forskelligt, det ser festligt og flot ud.

Sådan gør du

  • Kom de to slags chokolade i en skål. Bland fløde og kondenseret mælk i en gryde og bring den i kog. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er smeltet. Rør smørret i. Dæk overfladen med husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens og stil trøffelmassen i køleskabet min. 4 timer - eller til den er helt kold.
  • Tag en skefuld kold trøffelmasse op i hænderne og rul den hurtigt til en kugle. Tril den i én eller flere slags pynt. Fortsæt med resten af trøffelmassen. Opbevar trøffelkuglerne i fryseren (de bliver ikke hårde) og server dem iskolde.
Energiindhold for hele retten:

9717 kJ / 2322 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1767 kJ / 422 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 5,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 33,7 % 35 g
Fedt: 61,2 % 29,2 g
Mere inspiration
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

200 g Finthakket mælkechokolade
100 g Finthakket mørk chokolade
1½ dl Piskefløde
¾ dl Kondenseret mælk
10 g Blødt smør
Pynt
Kokosmel, finthakkede nødder, hampefrø, kakaopulver, flormelis, lakridspulver eller pensl med smeltet chokolade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk