Gnocchi alla sorrentina

30 min
Arbejdstid: 15 min
Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina er en klassisk italiensk ovnret med gnocchi, tomatsauce, mozzarella og frisk basilikum. Italiensk gnocchi er en slags pasta, der er lavet af kartofler - og de smager helt fantastisk. Her i en nem, hurtig og velsmagende hverdagsret, der kombinerer bløde gnocchi med tomatsauce og smeltet ost.

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

20 g Smør
2 Finthakkede løg
2 Knuste fed hvidløg
2 tsk Tørret timian
½ tsk Tørrede chiliflager
1 flaske Tomat passata - mosede tomater (ca. 800 g)
2 dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Gnocchi
100 g Revet mozzarellaost

Topping

1 håndfuld Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og steg løg, hvidløg, timian og chili ved svag varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomat, bouillon, sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
  • Tilsæt gnocchi til tomatsaucen og kom det hele i et ovnfast fad.
  • Fordel osten henover retten og bag den i ca. 15 min. ved 200° - varmluft.
  • Top med frisk basilikum og server.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Tomat passata kan erstattes af 1 spsk tomatpuré og 2 dåser hakkede tomater.

Gnocchi alla sorrentina

Hvad er gnocchi lavet af?

Gnocchi er små italienske dejklumper, typisk lavet af kartofler, hvedemel, æg og salt. De klassiske kartoffelgnocchi er bløde og luftige, og bruges som alternativ til pasta.

Kan man stege gnocchi uden af koge dem først?

Ja, hvis du bruger færdiglavede (forkogte) gnocchi fra pakken, kan de steges direkte på panden i olie eller smør. Hjemmelavede gnocchi bør dog først koges kort, før de steges, for at sikre den rette konsistens.

Hvad spiser man sammen med gnocchi?

Gnocchi smager skønt med tomatsauce, smeltet ost, smør og salvie, pesto eller cremede svampesaucer. De fungerer også godt som tilbehør til kød eller grøntsagsretter.

Hvordan koger man gnocchi?

Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Tilsæt gnocchi og kog dem, indtil de flyder op til overfladen – det tager kun 1–3 minutter. Tag dem straks op med en hulske og servér.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ny-gnocchi/